Hauraton отводняване

Hauraton Bulgaria EOOD
Blvd. Evlogie Georgiev 105
1504 Sofia / BG-България
+359 2 9440761
info@hauraton.bg

Как FASERFIX бетона пристигна в Германия

Това се случва през 1963. Седем години след създаването на компанията, основателят на HAURATON  Karl Hauger научава за съществуването на италиански цимент с невероятни характеристики. Този цимент позволявал на бетона да бъде подсилен с нишки, в резултат на което неговата сила и здравина се увеличавали чувствително.

Съвсем импулсивно, той скача във фирмения автомобил, DKW Master Class, с идеята да купи мостра от новия цимент в Ливорно, за проба.  За жалост, DKW-то  не  издържа на напрегнатото пътуване до Италия, оказва се с повреда на двигателя. Никакъв сервиз не е в състояние да отстрани повредата. И така, с наличните 320 марки, които има, Karl Hauger купuва един употребяван мотор Guzzi Cardellino. Натоварен с 25 кг цимент, пътува 3 дни обратно към Ращат, преминавайки през прохода  Готхард.

Направените незабавни опити наистина потвърждават революционните характеристики на новия цимент. Именно тогава се създава продуктовата линия  FASERFIX. Karl Hauger не пести усилия и две години по-късно той започва да купува същия цимент от добре известен немски производител, тъй като транспорт от Италия до Германия  коства излишни средства. 

 И до ден днешен, отличното качество на фазер-бетонните продукти HAURATON се дължи на цимента, пренесен авантюристично. Именно поради тази причина, италианският мотор все още е обект на гордост в центъра за обслужване на клиенти HAURATON.

Моторът Guzzi Cardellino в клиентския център HAURATON

Moto Guzzizoom
Moto Guzzi Stieglitzzoom
Moto Guzzi Papierezoom
 
 
 
 

Hauraton Bulgaria EOOD
Blvd. Evlogie Georgiev 105
1504 Sofia / BG-България
+359 2 9440761
info@hauraton.bg

 

Imprint        Privacy policy