Hauraton отводняване

Hauraton Bulgaria EOOD
Blvd. Evlogie Georgiev 105
1504 Sofia / BG-България
+359 2 9440761
info@hauraton.bg

Решетка дизайн METROPOLIS: Дъждът среща Нуво Арт-а

Новите решетки METROPOLIS въведоха отново Нуво Арт-а в архитектурата

Кой каза, че решетките за отводнителни улеи трябва да имат строго консервативна и обикновена визия? С въвеждането на своите дизайнерски решетки "METROPOLIS", ХАУРАТОН добавя нова страница към продуктовата си гама чрез прилагане на естетика на високо ниво. Новите решетки са не само функционални, но и визуално привлекателни, с криволичещи, симетрични линии и обтекаеми форми, вдъхновени от основните елементи на Нуво Арт-а и Арт Деко-то.

METROPOLIS: отводняване с емоция и елегантност

Проектантите и архитектите могат вече да добавят уникални детайли към специални конструктивни проекти, било то с футуристична архитектура или пък исторически централни части на градовете, давайки на проекта допълнително докосване на стил. "Дизайнът на METROPOLIS се основава на декоративни, преплетени линии на метростанцията на метрото в Париж или по подобен начин важни обекти от края на миналия век. Доста пищния стил също е допълнен от някои геометрични елементи," подчертава CEO на ХАУРТОН Маркус Ройтер. "С METROPOLIS, ние искаме не само да доставим високо технологичен продукт на предприемачите и проектантите, но оферираме и увеличена гъвкавост по отношение на артистичното изразяване на техните проекти."

В края на 19-ти век, Нуво-арта и Арт Деко-то допринесоха за увеличаване на увеличена орнаментика при дизайна на индустриални продукти, като бетон и стомана. Поради това не е изненада, че именно тези две течения бяха вдъхновението ни за новия дизайн на решетките. Чрез фокус на уникалност и нови форми, и с техническото съдействието на продуктовия инженер на ХАУРАТОН Клаус Вилер /Klaus Weiler/, базираната в Щутгарт фирма за индустриален дизайн Реформ Дизайн, създаде METROPOLIS.

Вдъхновение от креативен Френски консултант продажби

Проектът бе вдъхновен в първоначалния си вид от Консултантът по продажби от ХАУРАТОН Франция Жан-Кристоф Тюргне /Jean-Christophe Turgné/, който разработва първите чертежи. Маркус Ройтер: "Нашите Френски колеги имат усет за стил и често разработват амбициозни, с поглед в бъдещето решения за специални проекти. Пред вид това умение възниква идеята за Metropolis." Предизвикателството във фазата на разработка е да се проектира решетка, лесна за производство и да издържа натоварване до 400 kN (клас D 400), въпреки естетическите особености на решетката.

 Съвместима с FASERFIX KS и RECYFIX PRO

За да я направим съвместима с улейните системи FASERFIX KS и RECYFIX PRO, беше необходимо също решетката да има коректната широчина и да бъде достатъчно адаптивна към уникалната система SIDE-LOCK. HAURATON отиде по-далече и направи възможен монтажа на допълнителна заключваща планка за фиксирането на решетките. "Нямаше никакви ограничения, породени от дизайна. Пред вид функционалността и и техническата безопасност носещите колони на решетката трябваше да бъдат невидими на повърхността." обяснява Маркус Ройтер. Всички тези изисквания са изпълнени с този изключителен и модерен продукт.


Продавани индивидуално - за FASERFIX KS или като комбиниран артикул - за RECYFIX PRO, решетките ще бъдат налични в номинални широчини от 100 и 200 мм.

Новите решетки METROPOLIS са налични за FASERFIX KS и RECYFIX PRO.zoom
Новите решетки METROPOLIS са налични за FASERFIX KS и RECYFIX PRO.
Решетките с дизайн METROPOLIS са налични в две номинални широчини: 100 мм and 200 ммzoom
Решетките с дизайн METROPOLIS са налични в две номинални широчини: 100 мм and 200 мм
Решетката с дизайн METROPOLIS е устойчива на натоварване до клас D 400. Тук с номинална широчина 200 ммzoom
Решетката с дизайн METROPOLIS е устойчива на натоварване до клас D 400. Тук с номинална широчина 200 мм
 

More information about METROPOLIS:

Повече информация за продукта ще намерите на страниците на FASERFIX KS и RECYFIX PRO

Повече продуктова информация ще намерите в каталозите ни Индустрия и Ландшафт

 
 
 
 

Hauraton Bulgaria EOOD
Blvd. Evlogie Georgiev 105
1504 Sofia / BG-България
+359 2 9440761
info@hauraton.bg

 

Imprint        Privacy policy